Archibolt Beckers handgemaakte matrassenAlle veren worden met “natuurlijke garen” met de hand aan elkaar verbonden, hierdoor kan de veer volledig vrij bewegen.

Vooraf worden de veren handmatig (dit kan niet machinaal) in de “lengte” genesteld zodat er geen loze ruimtes (minder ondersteuning) in de matras  ontstaan. Voordeel van het plaatsen van de veren in een lengterichting is dat je het matras kunt personaliseren. Veel mensen willen een matras uit één stuk maar wel dat ieder zijn comfort (hardheid) van het matras kan kiezen. Wij bieden de mogelijkheid om 2 persoons matrassen te leveren in afmetingen van  (140cm t/m 300 cm breed en 200 t/m 300 lang).

Het spreekt voor zich dat dit alleen handmatig mogelijk is en zeer veel vakkennis vereist

Hierin zijn wij absoluut uniek!

Matrassen zonder schuimranden

Ook worden onze matrassen zonder schuimranden omsloten zodat u een optimaal ligoppervlakte heeft en de matras ook voldoende kan ventileren zonder opgesloten te zitten in een synthetische schuimbak. Onze manier van produceren en ook die van Vi-Spring en Savoir Beds zijn gebaseerd op ambachtelijk handwerk. Dit kost veel meer tijd maar levert veel extra comfort op. Hästens en vrijwel alle andere confectiematrassen zoals: Serta, Auping, Swiss Sence etc, hebben de minder comfortabele machine geproduceerde (syntetische pockets / verlijmde) matrasveren “overdwars” en bijna allemaal voorzien van een schuimomranding.

Calico pocketveren

Nog een ander groot verschil met bovengenoemde merken is dat wij net als Vi-Spring en Savoir Beds werken met een dubbele laag “Calico pocketveren” wat een ultieme ondersteuning en een zeer comfortabel ligcomfort biedt. Hiervoor zijn minimaal 4 rijen side-stitching nodig en is veel vakmanschap vereist om dit in een matras te kunnen verwerken.